2009: Romania aselenizeaza!

OPINII — By on at

Proroci si mari descoperitori. Cam asa arata mediul politic romanesc in perioada de fata. Unii descopera faptul ca sistemul de pensii nu atrage suficiente fonduri pentru a fi sustenabil, altii fac declaratii hazardate in legatura cu evolutia cursului valutar, iar altii promit luminita de la capatul tunelului cand de fapt agita crispati o lumanare. Totul pare a fi rupt dintr-o piesa de teatru absurd, in care protagonistii descopera, in anul 2009, luna de pe cer. Iar, apoi, fascinati incep sa o arate la toata lumea, mandri de realizarea lor mareata. Apoi vin intrebarile: Ce ne facem daca Luna cade peste noi? Cat mai avem de trait? Cine-i vinovat ca Luna e acolo?…

Totul ar fi doar un alt spectacol, o alta fata a unei lupte frenetice pentru putere. Totul ar putea fi trecut cu vederea daca nu s-ar desfasura (a cata oara?!) pe spatele batatorit al romanului de rand.

Metehnele lui Catavencu nu si-au pierdut din vigoare si-n toata valvataia demagogica esenta unei natii apropiate de buza falimentului se pierde. Azi o greva, maine-o greva si uite asa trecem prin criza strigand a paguba. Solutia vesnic la indemana e moartea tapul ispasitor. Avem pe cine da vina! Stanga pe dreapta, portocaliii pe rosii, albastrii pe verzi…. si uite asa cautam vinovatul, tapul ce va fi injunghiat in mijlocul multimii.

In lupta aratatului continuu cu degetul uitam sa ne concentram pe gasirea unor solutii viabile, iar cand acestea sunt totusi prezentate, ajung sa fie ascunse in spatele unor „teribile” scandaluri. Guvernantii noastri este culti, caci ei citesc almanahe, care este!

Am obosit. In Romania de azi orice solutie isi pierde parca valoarea, sacrificata pentru o victorie in alegeri. Dar, in final, vorba lui Tanase: „Pleaca-ai nostri, vin ai nostri! / E sloganul cunoscut; / Iarasi am votat ca prostii./ Si cu asta ce-am facut?”

Tags: , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment