De ce sa mai votezi? De aia!

OPINII — By on at

Alegerile de duminica readuc in discutie eterna dilema a participarii la vot. “De ce sa mai votez, politicienii sunt toti o apa si-un pamant, corupti si demagogi? Cui ii foloseste?”  Ce legatura are aceasta cu marketingul? Simplu: este treaba marketingului, deci si a noastra sa te convingem ca este necesar sa votezi si asta pentru binele tau!

De ce e necesar sa te indemn sa mergi la vot? Pentru a te ajuta sa ii alegi chiar tu  pe cei care decid pentru tine, pe cei care te reprezinta ca natie si ca roman. Pentru a te convinge ca masinaria care ne tine pe toti in viata, numita Democratie, trebuie sa functioneze, prin efortul fiecaruia si cu cat cineva participa mai putin, cu atat altul va participa mai mult. Si la efort si la foloase. Pentru a invata sa participam, sa fim proactivi si nu reactionari fata de lucrurile care ne intereseaza. Pentru 1001 alte motive mai mult sau mai putin importante. Te sfatuim sa mergi la vot!

Indemnurile la vot pe care le-ai mai auzit pana acum au fost impersonale, din partea vreunui politician pe care nu numai ca nu il stii, dar il urasti din secunda in care ii vezi fata la televizor sau ii auzi vocea la radio pentru ca ti-e pur si simplu antipatic. Sau poate primesti un telefon de la call-center-ul aceluiasi politician, la fel de inoportun si de antipatic. Nu se mai poarta, nu se mai face. Sau poate fi un indemn prietenesc, din partea cuiva pe care il cunosti si il pretuiesti pentru parerile lui.Voteaza!Indiferent cu cine! E pentru binele tau!

Participarea la vot e cel mai elementar exercitiu al democratiei, un regim care se bazeaza chiar pe paticiparea cetatenilor. Daca nu participi  “muschiul” tau democratic se va atrofia si in locul tau vor hotari altii, asa cum ii taie capul. Ei vor hotari ce invata copii tai la scoala, valorea punctului de pensie pe care il vei primi la pensionare, calitatea serviciului medical de care vei beneficia in caz de nevoie. Daca ii lasi sa hotararasca ei pentru tine, atunci nu-ti ramane decat sa speri ca se vor gandi, printre altele, si la tine! E important! Voteaza!

Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment