Ghiseul 3, in fund, pe dreapta!

OPINII — By on at

Pagini din jurnalul unui functionar public (mostra 3)

Joi, 25 iunie, 2009.

6.45: M-am trezit… ca de obicei fara ceas.
7.25: Stau de 10 minute in fata dulapului sa ma gandesc ce cravata sa-mi iau. Albastra cu dungi sau cu buline?! Iau una maro.
7.55: As bea o cafea…dar mai bine o iau aia din protocol cand ajung la serviciu.
8.15: Stau in statie. Ma uit cum se inghesuie astia la usa de parca s-ar da televizoare pe gratis. Ma simt superior ca nu ma bag la inghesuiala.
8.50: Beau si cafeaua. Ma asez la ghiseu si astept sa-nceapa balamucul.
9.30: Trei stampile, doua hartii, inca o stampila… si cam asa trece timpul. Urlu un pic la o tanti care nu pricepe ca doua timbre de doi lei nu sunt tot una cu un timbru de patru lei. Ce pana mea, doar nu eu am facut legea!
11.40: Am obosit. E inca coada. Iau o hartie in mana si ma fac ca tre sa stampilez ceva…ies pana in birou in spate si stau la o poveste mica cu ceilalti.
12. 45: Cineva mi-a schimbat scaunul! În 20 de ani de functionareala are deja forma fundului meu…il stiu de cum ma asez pe el. Ma uit in dreapta si stanga dar nu-mi dau seama cine-i vinovatul. Ma asez ca pe ace pe ala care-l am.
12.47: Astia care vin sa ma intrebe parca-s surzi sau prosti. Le zici, o data, le zici de doua ori si ei tot nu pricep. „Tanti, i-am zis la una, codul 314 îl treceti in coloana a patra din coltul din stanga jos si apoi mergeti la camera 315, etajul trei sa va dea formularul 452, il completati, il stampilati la registratura, luati numar de ordine, va stampilez eu si apoi mergeti iar la xerox, in curte, sa aveti si dumneavoastra copie…si numa dupa aia veniti iara la mine sa-l predati si sa va dau datele care le cereti… în 30 de zile, termen legal. Scrie si la afisier! Si ce daca-s o suta de hartii acolo? Scrie? Scrie!”
14: Pauza de masa! Ma uit la vraful de hartii din fata mea si ma gandesc cine naiba m-a pus sa ma angajez aici?! Dar pe de alta parte… e caldut. Pute, pute, da-i caldut! Banii vin, nu multi, dar vin…si ma mai refulez si eu cand mai strig la cate unul.
16.45 Cine a zis ca trebuie sa zambim la cetateni a fost un fraier. Zambetele fac riduri!
17.00 Exact la fix pun semnul de ghiseu inchis. Maine… tot aici o sa fiu!

Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment