Luminita!

OPINII — By on at

Luminita e o plapanda. N-are ea nu stiu ce forta, dar se multumeste sa traiasca linistita, la capatul tunelului. S-a obisnuit. Nu o deranjeaza multi, e liniste…si stie ca guvernul roman o va tine tot timpul la distanta de gloata.

Luminita e o norocoasa. Zeci de incercari de sinucidere sau crima au fost evitate prin grija fratilor mai mari (reuniti in familia celor care poarta cu mandrie blazonul de „imprumut extern”). Au existat si boli si cazuri de malpraxis, dar Luminita s-a incapatanat sa traiasca…doar Luminita e o dura, calita in 40 de ani de comunism in care era intretinuta de visurile libertatilor americane.

Luminita e o jmechera. Trage cu ochiul, te ademeneste numai ca sa fuga dupa 3 secunde iar la capatul tunelului. Ca sa zicem asa, Luminita asta e o experta in arta eludarii, mai ales in perioade de criza.
Luminita e o travestita. Se machiaza, se aranjeaza… numai ca sa descoperi , cand de obicei e prea tarziu, ca s-a transformat intr-o lumina mai mare, numita far de locomotiva.

Luminita e o sperioasa. Seful delegatiei FMI a zis ca Romania se confrunta cu o scadere de 8-8,5% a economiei… si Luminita, hop…a luat-o la fuga marind parca tunelul ce ne desparte de ea. Asta e…Luminita are toane!

Luminita e o ciudata. Uneori arde, alteori palpaie, uneori se apropie, alteori se indeparteaza, uneori te saruta patimas, alteori te ia la palme. Luminita asta e o stupida, incapatanata sa-ti dea farama de imbold ce sa te faca sa mergi mai departe.

Luminita e o urata! Nu e nici macar asa de frumoasa ca si sora ei…Siguranta (nu aia de la tabloul electric!)… dar, cu toate astea,  Luminita, plapanda asta norocoasa, jmechera transvestita, ciudata sperioasa… e febletea mea. Asta e…ne-am obisnuit cu totii sa o iubim pe Luminita!

P.S. Din unele zvonuri, cica, o sa vina mai aproape din 2010. Fan clubul e deja pregatit!

Tags: , , , , , ,

2 Comments

  1. Fix Up says:

    By Emilia, August 13, 2009 @ 5:19 pm

    Foarte inspirat textul,Felicitari! Citind noaptea aproape ca o vezi- pe ea, pe Luminita – pilpiind sagalnic si ademenindu-te spre…secolul urmator!

  2. Fix Up says:

    By Fix Up, August 13, 2009 @ 7:07 pm

    Multumim! Mare problema cu Luminita asta. Am ajuns in ultimul timp sa o cautam cu lumanarea 😉

Leave a Comment