No, sa ma scuteasca!

OPINII — By on at

Pagini din jurnalul unei vinzatoare (mostra 2)

Joi, 18 iunie, 2009.

6.45: M-am trezit.
7.25: Pregatit copii de scoala, barbat de servici, ies din casa.
7.27: Stau in statie. Vine autobuzul. Dau din coate rapid, ma uit urat la o baba care se impingea in mine si prind loc la geam. Baba a ramas in picioare. Ma fac ca nu o vad.
7.55: Astept sa se faca 8 fix sa pot deschide magazinul.
8.50: Trei clienti amarati au cumparat tigari. Le-am dat rest bomboane si o guma.
10.15: Vine o tanti care se tot invarte prin magazin. La un moment dat ma enervez si o intreb ce cauta. Mormaie ceva… nu inteleg ce zice… da` ii zic ca n-avem.
11.40: Am obosit.  As baga o tigare. Pun afis in usa cu „plecata 5 minute” si ma duc pana-n vecini.
12.45: M-am intors. Sunt vreo doi oameni care asteapta. Unul comenteaza ca asteapta de 10 minute. I-am zis ca, daca avea altceva mai bun de facut, probabil nu statea.
12.47: Mai dau niste bomboane rest.
13.00: Vine Marta de la magazinul de langa, in vizita. Mi-aduce presa. „Can-Can”, „Libertatea”… o inculta. A uitat „Acasa Magazin”.
14.00: Povestesc linistita cu Marta cand un tip se baga in seama ca asteapta sa-l servesc. M-am uitat urat la el. Eu nu l-am deranjat pe el, asa ca ar trebui sa se simta cand intra in vorba altora. De ciuda ii zic ca n-avem bani marunti si-l trimit sa schimbe o bancnota de un milion. Nu-i dau bomboane, ca nu merita.
14.28: La naiba. Nu stiu ce batranel a lansat zvonul ca avem marfa ieftina si se face coada. Ma distrez de ei ca se inghesuie ca pe vremea comunismului, sa nu le fure careva locul. Vreo doi se cearta. Ma fac ca nu-i aud.
15.39: Am obosit. Am vandut cat pentru o saptamana. Ma apuc de citit presa si imi fac si unghiile cu un drum.
16.55 Inchid in fata si ma duc sa ma schimb. Unul disperat bate in usa. Ii arat ceasul si-i strig ca am inchis. Zice ca mai sunt 5 minute… Ma enervez si-i zic sa ma scuteasca si sa mearga in vecini. Nu are unde ca si aia au inchis. I-am strigat ca nu eu am facut programul, dar tot nu-i deschid.
17.00 Plec de la magazin si ma gandesc ca, daca si maine e tot asa aglomeratie, cer marire de salar.

Tags: , , , , , ,

3 Comments

 1. Fix Up says:

  By Beudean, July 23, 2009 @ 7:46 am

  :)) perfecta descrierea magazinelor din Romania. Si faza cu restul am vazut-o si la o benzinarie din Craiova, din aia de renume si moderna, si la casa de bilete de la metroul din Romana. Cand ajungeai la casa, preturile se rotunjeau si nu vedeai nici bomboana.

 2. Fix Up says:

  By Emilia, July 23, 2009 @ 3:03 pm

  Superb! Si trist in acelasi timp ca e prea aproape de adevar.

 3. Fix Up says:

  By amd, July 23, 2009 @ 6:09 pm

  sad but true!!!!

Leave a Comment