Prima casa nu e acasa

OPINII — By on at

Sunt tot eu. Ion, actual viitor fost patron. Ma plangeam acum cateva saptamani de impozitele astea care ni le baga statul pe gat. Grea viata, domnule! Dar, m-am linistit! Am un amic, prieten de catarama, care mi-a zis ca tot statul ne scoate din criza. Cica, a aparut un nou program, din asta guvernamental, la care-i zice „prima casa”.

Daca nu ai avut credit ipotecar pâna acuma statul pune garantie pentru tine la banca si poti cere credit pana la 60.000 de euro. Adica eu nu mai tre sa am garantii, ca vine statul si da banii la banca daca nu platesc. Si nici nu trebe sa fie prima casa… numai sa n-ai credit ipotecar pe cap. Si banca cica imi da si dobanda buna. Numai ca sa cumperi o casa… dar tot ii ceva.
prima-casa
Asa i-a venit la prietenul asta al meu ideea. El are un apartament cu o camera de care tot incearca sa scape, ca-i trebuie bani. Eu am o cumnata de care tre sa scap, ca-mi cam sta pe cap. Sta la noi, ca n-are unde. Asa, cum ziceam, prietenul asta nu ia mai mult de 45.000 de euro pe apartamentul ala, dar cica are amici la o banca… si aia i-l evalueaza la 60.000 de euro, fara probleme.

Asa, cumnata-mea se baga in program, cumpara apartamentul… sta vreo trei luni in el, respir si eu… si dupa trei luni o da statul afara…ca ea nu o sa plateasca ratele. Cica o executa judecatoreste statul…dar ce sa execute…ca asta n-are nimic pe numele ei?! Ea vine inapoi la noi…si ne alegem cu vreo 5000 de euro de la prietenul asta, ca restul ii pastreaza el. Ce sa-i faci… tre sa supravietuiesti cumva?! Ca daca statul ne baga bete in roate la noi astia micii intreprinzatori, apoi asa putem sa-i bagam si noi inapoi batul pe gat. Ca doar „prima casa” nu e acasa…e numai alt program ce vrea sa dreaga ce au stricat tot aia de sus, de la conducere.”

Tags: , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment