Googaleste-o!

OPINII — By on at

Te doare capul? Ai febra si prezinti simptomele unei infectii cu gripa aviaro-porcina -a la vaca nebuna? Nu te prezenta la primul doctor sau la sectii de boli infectioase… cauta pe „google” raspunsul la durerea ta! Cu siguranta printre miile de raspunsuri posibile unul se potriveste nevoilor tale. Traim vesnic in cautare de raspunsuri: Ce-mi rezerva viitorul? Unde imi gasesc perechea? Cand se sfarseste lumea?…Solutia e simpla… o gasesti pe google. Google sau internetul in sine au ajuns sa fie Oracolul din Delphi al zilelor noastre. Astfel, in luna iulie 2009 pe plan mondial s-au efectuat peste 113 miliarde de cautari pe internet. O lume de intrebari.

Dincolo de o utilitatea de necontestat insa, in perioade de criza, motoarele de cautare iau foc, „Cat mai tine criza?” fiind una din sintagmele cele mai cautate in zilele de azi. Iar raspunsul vine sub forme care mai de care mai intortocheate: trei zile, doi ani, inca zece ani… Optimismul sau pesimismul e dat pe gratis in doze zilnice prin intermediul internetului. Si mai trece o zi si mai cautam o data, iar intre timp criza ne da in continuare tarcoale si ne mai prinde de turul pantalonilor.

Ne-am modernizat, nu mai cautam raspunsuri la vecini, la cercuri de prieteni ci ne adresam unei lumi intregi pregatita sa dea sfaturi. Iar sfaturile astea sunt la fel de evazive ca si editorialul de azi…(editorialul cu un scop precis totusi). Raspunsurile, fie ele prin comunicatele Guvernului, fie prin ‘nspe mii de opinii/bloguri sunt aceleasi vesnic nepalpabile. Si mai cautam o data si mai asteptam o zi. Iar in toata starea asta ne trezim mai pesimisti si mai dornici de raspunsuri exacte.

Dar, dincolo de toate astea, uitam singurul raspuns palpabil, singura varianta ce ne-a fost intotdeauna la indemana. Raspunsul tine de intrebare. Iar intrebarea potrivita nu e „Cat mai tine criza?” ci „Ce fac eu pentru a iesi din criza?”. In fine, fraza asta a fost oarecum o parafrazare a spuselor lui Gandhi: „Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume!”. Nu ma credeti? Cautati pe google!

Tags: , , , ,

3 Comments

 1. Fix Up says:

  By Sorin, September 3, 2009 @ 12:58 pm

  Ce ar fi sa cautam pe google in nou guvern?

 2. Fix Up says:

  By Fix Up, September 3, 2009 @ 1:14 pm

  … am cautat…dar tot aia vechi apar. :(

 3. Fix Up says:

  By Beudean, September 3, 2009 @ 8:43 pm

  mai cauta si maine. “tomorrow is another day” (de pe google: http://www.quotes.net/quote/16143) :)

Leave a Comment