Ne fura extraterestrii!

OPINII — By on at

Noi nu ne vindem tara! Tinem cu dintii de ea, ne trezim ca nu stim ce sa facem si apoi asteptam, cu bratele deschise, investitorii. Noi nu ne vindem tara! Nu toata deodata, ci doar pe bucati, una cate una, pe sub mana si doar pe pile… A trecut si importanta lui „noi nu ne vindem tara”, iar acum salvarea e vazuta in mainile strainilor, a celor care vin sa ne salveze aducand civilizatia occidentala si moduri de viata optime.
A trecut oare nationalismul acerb si ideile de a evolua prin mijloace proprii!? Totul e global, lumea, relatiile interumane, totul evolueaza spre o deschidere de granite si iubire nemarginita. Dar, pentru ca in orice vis frumos exista un mare „DAR”, totul e de fapt o lupta pentru resurse. Cine pe cine cucereste economic!? Cine „investeste” pentru a beneficia de mana de lucru ieftina, de resurse epuizate in alte zone!? Toata globalizarea asta frumos imbracata sub semnul interactivitatii si retehnologizarii e pusa sub semnul pierderii unor culturi traditionale. Optimul nu mai e dat de o relatie cu natura ci de o relatie fortata de consum, de resurse, de acel „mai ieftin si mai de calitate” vizat pretutindeni.
De ce m-a apucat nostalgia traditionalului? Din cauza lui Stephen Hawking si ale lui idei cu privire la extraterestrii! “Daca extraterestrii ne-ar vizita, rezultatul ar fi oarecum asemanator celui rezultat in urma descoperirii Americii de catre Columb, si acesta nu a fost prea bun pentru nativii americani” spune Hawking. Si tind sa-i dau dreptate! Cu cat evoluam mai mult cu atat resursele tind sa ne transforme in „pirati de civilizatii”. Si atunci, daca din punct de vedere matematic existenta extraterestrilor e aproape de a fi un lucru cert, e la fel de probabil sa ne vedem scrijelind pe pancarde: „Noi nu ne vindem Pamantul!”… Ma rog, poate doar pentru pretul corect! Si de atunci ma roade intrebarea: Cum ne aparam traditiile de moduri optime de consum sau de extraterestrii? Poate … intr-un mod adanc mioritic?!

Tags: , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment