panem et circenses…

OPINII — By on at

Circ si paine. Da-ti poporului circ si paine si o sa fie fericit! Juvenal si-a dat seama de asta de pe vremea romanilor. Noi insa, parca rejucam constant acelasi scenariu. La noi circul e o constanta cotidiana. Cu painea ne mai stresam, dar avem noroc… Se apropie alegerile si valurile de mici si bere vor lua locul painii…

Totul are un rost, iar rostul asta vine in etape. Uitati de pensii sau salarii neprimite si rate la banci! Statul vrea sa legalizeze prostitutia si consumul de droguri usoare… iar lumea devine contrariata! Uitati de stres, criza, neincredere! FMI si-a deshis a doua oara baierele pungii si totul e inconjurat de optimismul unei datorii externe in crestere. Uitati ca solutiile statului la momentele de criza sunt… ei bine,… nu sunt! Totul e circ si isi gaseste usor rostul. Uitati!

FMI pare acum tatal grijuliu cu baietelul care s-a impiedicat. Statul roman rasturnat de criza, se zbate intro  situatie pe care nu mai stie cum sa o gestioneze. FMI e „plasa noastra de siguranta” asa cum o numeau reprezentantii Guvernului (plasa care nu se concentreaza pe crestere economica ci pe sustinerea unui buget de stat si asa subred si nesustenabil)! FMI e insa parintele, care, atunci cand gresesti si te impiedici, are grija sa iti ofere si pedeapsa potrivita.

Altfel spus, dupa ce trece valul crizei peste noi… ne va lovi valul austeritatii, pentru ca abia atunci vom ajunge sa simtim masurile pe care FMI le va impune tarilor ce au apelat la imprumuturi. Abia atunci ne vom trezi ca banii primiti nu au fost orientati catre nimic productiv, iar moartea clinica a unui stat numit Romania e doar la un pas.

Dar mai avem o sansa de subzistenta. Circul! Va castiga poate Vadim urmatoarele alegeri, cu Becali prim ministru, si apoi… sa te tii, frate, intr-o petrecere continua de o sa ne mearga vestea peste mari si tari. Si atunci clar o sa uitam de austeritate, criza sau mai stiu eu ce dureri lombare. (D.L.)

Tags: , , , , ,

1 Comment

  1. Fix Up says:

    By stapanemaicheamasiuncane, September 29, 2009 @ 1:55 pm

    vreau sa comand si eu un val de mici. sarumana

Leave a Comment