Plafar, capitan de plai

OPINII — By on at

-un basm de repozitionare-
Plafar, vechi capitan de plai mioritic, neinduplecat luptator cu rautatile, greutatile, bolile si anii s-a saturat de batut dealurile si campiile in cautare de plante fermecate si de leacuri numai de el stiute. Si s-a coborat la oras Plafar, capitan de plai sa ii faca doctoru’ Centrofarm un facelift cu ultima generatie de injectii cu colagen. Ca tareee mai era batran , Plafar, capitan de plai, vechi tovaras de-al romanilor, ramas tocmai hat de pe vremea groaznicului rege Ceasca.

Numaidecum ajunse Plafar, capitan de plai la oras ca felcerii in halate albe ii si luara traista si pungutele cu leacuri, florile de nalba si radacinile de anghinare, toiagul din alun si opincile cam roase. Il scuturara de colb, il primenira, il spalara, ii curatara pletele de se facura de un alb stralucitor si ii dadura hainele vindecatorului din poveste, albe ca spuma lapteului. In locul tolbei ponosite ii daruira una mai acatari, la fel de noua si de alba, pe care o burdusira cu minunatele leacuri marca Centrofarm.

Si cum mergea Plafar, capitan de plai pe strazile orasului din pletele lui dalbe se revarsau flori de levantica si mustel, din tolba lui curgeau tincturi si creme, naturiste leacuri si minuni. Cei de-o varsta cu el l-au recunoscut si degraba s-au repezit sa culeaga din abundenta tolbei lor. Pacat ca erau cam batrani si chinuiti de boli, obositi si supararti de atatea lupte cu preturile si politicienii. Nu prea aveau ei bani de creme si tincturi, poate ar fi dat de o spirulina daca ar fi avut ochelari sa citeasca prospectul. Si asa ca Plafar, capitan de plai nu tocmai ii multumi pe felcerii de la Centrofarm, ce nu-si scoteau parleala pentru faceliftul scump al capitanului de plai.

Numai o babuta sugubeata l-a oprit pe Plafar, capitan de plai din drum si i-a zis: “Plafar, capitan de plai, ian scoate tu din tolba ta minunata ceaiul fara seaman al tinerii fara batranete si al vietii fara de moarte, si vino sa ne asezam colea la o masuta la umbra. Ca nu de boiuri de obraz am eu trebuinta ci de o clipa de liniste si pace la o cana buna de ceai si de o poveste cu tine. Si de te-or vedea nepotii mei asa linistit si sfatos asezat si plin de povesti, degraba vor veni si ei la tine sa te asculte si sa bea din ceaiul tau fermecat.” Si Plafar, capitan de plai a stat multe seri si a povestit multe povesti fermecate la masa babutii si de n-o fi plecat sa culeaga alte plante fermecate pentru ceaiurile lui de poveste, mai sta si astazi la masa babutii si isi spune mimunatele lui povesti.

Tags: , , , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment