Proiecte de consultanta prin BAS

ARTICOLE, FINANTARI, PLANURI DE MARKETING, SERVICII, STUDII DE PIATA — By on at

Noua schema de finantare BAS pentru 2013 nu aduce modificari majore in ceea ce priveste granturile oferite, acestea fiind in continuare intre 25% si 75% din costul net al unui proiect de consultanta.

BAS este acronimul pentru Business Advisory Services si este un program de finantare a consultantei in afaceri administrat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ce se implementeaza in 22 de tari din Europa si Asia Centrala.Scopul Programului este de a incuraja societatile private mici si mijlocii in utilizarea consultantei in afaceri si de a sublinia in acelasi timp importanta si beneficiile utilizarii serviciilor de consultanta pentru cresterea competitivitatii si dezvoltarea durabila a afacerilor in sectorul privat. Programul BAS functioneaza din 1995 si a subventionat pana in prezent peste 10.000 de proiecte in cele 22 de tari in care functioneaza, mobilizand peste 100 de milioane de euro din fondurile puse la dispozitie de diversi finantatori.

In Romania Programul BAS a fost infiintat in 2006, fiind finantat de Ministerul Federal de Finante al Austriei.In 2013 BERD BAS Romania va continua sa ofere sprijin microintreprinderilor si intreprinderilor mici si mijlocii in vederea accesarii serviciilor profesionale de consultanta in afaceri atat prin asistenta in identificarea nevoilor de consultanta si selectarea consultantului potrivit cat si prin acordarea de granturi pentru cofinantarea serviciilor de consultanta.

Schimbarile care totusi se aplica in  2013 au in vedere strategia programului  astfel incat granturi mai mari vor fi disponibile pentru proiecte din domeniile prioritare: eficienta energetica, protectia mediului, agricultura, industrie alimentara. De asemenea se va reduce treptat sprijinul acordat proiectelor care vizeaza introducerea sistemelor de management in conditiile in care serviciile de consultanta din aceasta categorie sunt bine reprezentate iar valoarea adaugata prin programul BAS este redusa. Astfel, aceste proiecte vor fi sprijinite numai in mod exceptional, acordandu-se prioritate domeniilor de interes mai sus mentionate. Pentru mai multe informatii accesati  siteul programului.

Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment