Romania, codasa la atragerea fondurilor europene

STIRI — By on at

Conform unui raport privind programele de coeziune pentru perioada 2007-2013, in ultimii trei ani s-au alocat 93 de miliarde EUR (27 % din finantarea UE) pentru proiecte de investitii in locuri de munca si crestere economica in Europa. Romania se afla pe penultimul loc la alocarea sumelor pentru proiectele selectate, cu 14%, fata de 27,1% – media UE.

“Politica de coeziune: raport strategic pentru anul 2010 privind punerea in aplicare a programelor pentru perioada 2007-2013” a fost publicat de catre Comisia Europeana si reprezinta o sinteza a Rapoartelor nationale transmise de catre statele membre.

Raportul arata cât de bine si-au aliniat statele membre programele la obiectivele UE de creare de locuri de munca si de crestere economica si contribuie la o dezbatere deschisa privind realizsrile ai problemele programelor politicii de coeziune. În continuare, raportul cere statelor membre sa îmbunstateasca punerea în aplicare a programelor, sa utilizeze în mod optim banii acordati prin politica de coeziune, de exemplu în sectorul cailor ferate, pentru proiecte-cheie în sectoarele energiei si mediului, precum si în domeniul incluziunii sociale. Mai multe detalii aici!

RAPORTUL STRATEGIC NATIONAL 2009 privind implementarea Fondurilor Structurale si de Coeziune il puteti citi aici!

Tags: , , , , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment