Romania obositoare

OPINII — By on at

Traiasca Romania dodoloata! Traiasca Romania care creste si se rotunjeste la fata ca un copil bucalat ce a dat de gustul carnii. Traiasca Romania expansiva!

Sunt cinic. Romania pe care o vad rotunjindu-se sub ochii mei creste, dar creste in cultura absurdului, in cultura lui “noi muncim, nu gandim”, in cultura tepei si a afacerii pe sub mana. Am obosit. Am obosit sa lupt cu fete acre, cu zambete cu subinteles, cu prostia fudula, cu toate argumentele care ma indeamna sa zic „Romania mea nu ma mai reprezinta!” Am obosit sa fiu optimist cand normalitatea aparenta din jurul meu e formata din „stramosi” ai lui Vlad tepes, tepari mai mici sau mai mari care-si poarta diafan instrumentele de tortura drept medalii de onoare. Am obosit sa mai incerc sa vad luminita de la capatul tunelului. Nu o mai vad si cateodata am impresia ca si atunci cand o vedeam erau doar faruri de locomotiva. Am obosit. Romania m-a obosit.

Vorbeam zilele trecute cu un prieten care perplex se indrepta catre un organism de control al statului. Fusese chemat sa i se dea o amenda. Nu s-a facut control, nu s-au constatat nejunsuri… Pe principiul ca “oricum gasim noi ceva” a fost chemat direct sa plateasca amenda, doar si functionarii statului au o norma de amenzi de indeplinit.
Acelasi stat care se lauda ca sprijina mica initiativa iti si baga apoi mana, pana la cot, in buzunar. Lumea se “descurca”, regulile (inclusiv cele ale bunului simt) se schimba in functie de culoarea politica sau de interesele de moment ale celor care detin controlul unor pozitii superioare. Lumea “se descurca” si-n caruselul darii si luarii de spaga mai ramane cate unul pe afara.

Si ce ma oboseste nu e nici macar faptul ca se da sau se ia spaga si nici macar faptul ca de la furtul de oua s-a sarit peste bou si s-a ajuns direct la milioane de euro. Ce ma oboseste e ca am ajuns sa ne complacem in acest fel de realitate ca singura solutie de supravietuire. Capitulam pe zi ce trece acelorasi metehne. “Bate-te cu Statul, da-l in judecata… doar ca sa-ti vezi conturile blocate vreo 3-4 ani pana cand se judeca procesul!” Vedem un mod absurd de trai ca si ceva inevitabil, ca singura solutie de a razbi inca o zi, vedem un zid tot mai gros de metehne parsive cladindu-se in jurul nostru, vedem totul in alb si negru uitand pe parcurs ca si comunismul l-am vazut odata cu aceiasi ochi. Am uitat sa ne batem pentru ce e drept si corect, lasand inca o data prostia fudula sa ne dicteze pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru propasirea neamului!

Dar… sa fim optimisti. Traiasca Romania dodoloata!

Tags: , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment