Modificam schimbarea rectificata

OPINII — By on at

Toti oamenii ar trebui sa respire sub apa, altfel vor fi impozitati pentru aerul consumat. Scuze, retractez. Amendament: Toti oamenii ar trebui sa respire sub apa, cu masti de oxigen, mai putin cei care au o inaltime de peste 180 cm si o greutate mai mare de 90 kg. Update: Toti oamenii care au parul cret, unghile vopsite si cercel in buric trebuie sa respire cel putin o jumatate de ora sub apa, in conditii de stricta supraveghere.
Cam asa ar suna transpunerea in alte domenii ale proiectelor de legislatie ale mai marilor nostri.  Creionam proiecte scoase din puturi ale gandirii, le retractam, rectificam, schimbam, creem amendamente si apoi ne minunam de ce minunatii ies votate.

Ultima inventie de acest gen a fost sustinuta si de cativa alesi clujeni ce doreau a impune companiilor angajarea a cel putin doi contabili autorizatii. S-a schimbat apoi modificarea. Angajatii obligatorii  nu mai trebuiau sa fie contabili autorizati, ci doar absolventi ai unei facultati economice. Cum zvonurile circula repede s-a crezut initial ca orice firma va fi obligata la angajarea cu norma intreaga a celor care erau angajati pe post de contabil, in companii. S-a dorit astfel combaterea muncii la negru si realizarea de situatii financiare doar de persoane pregatite. Noi rectificari. Singura modificare notabila va consta, în final, in obligarea firmelor care lucreaza cu contabili cu fractiune de norma sa aiba rapoartele contrasemnate de experti contabili. Adica, Marie, ia-ti alta palarie, ca tot tu esti!

S-a dorit orice, numai revigorarea unei economii normale de piata nu pare sa se fi dorit. Premierul cearta finantistii ca nu-si fac treaba cum trebuie, fiscalitatea creste, birocratia si mai si… iar la final ne uitam „fericiti” cum guvernantii isi ating pragul de 10.000 de firme existente pe piata in Romania (fata de 700.000 in momentul de fata). Totul pare a fi gandit din disperare si fara o strategie coerenta. Taiem, luam cu forta de unde se poate si ne miram de ce economia nu o sa mearga in sus. Fara a incuraja firmele mici si mijlocii sa se dezvolte, impunand noi si noi impozite, taxe si proceduri tendiinta principala va fi aceasi: „fugim cat ne tin picioarele spre paradisuri fiscale”.

Tags: , , , , ,

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment